Prízemný byt

Miesto: 
Bratislava
Kategória: 
Interiér
Autori: 
Tomáš Krištek, Laura Pastoreková, Ondrej Kurek
Autor fotografie: 
Tomáš Krištek

Zobrazené

1147

Hlasov

152

PRIDAJ HLAS
Hlasovanie bolo ukončené.

Cieľom rekonštrukcie bytu, nachádzajúcom sa v malom bytovom dome z 50. rokov v blízkosti bratislavskej kalvárie, nebolo maximálne účelové využitie jeho celej podlažnej plochy, ale adaptácia existujúcej funkčnej prevádzky do novej výtvarnej a architektonickej podoby. Tým vznikla dispozícia, v akej nie je striktne oddelená denná a nočná zóna. Dve samostatné izby v severovýchodnej a juhozápadnej časti križuje priestor kuchyne, vstupnej haly a obytnej miestnosti. V dôsledku slabšieho presvetlenia prízemia sa všetky okenné priestory znížili takmer na úroveň dverí a spolu s vybudovaním terás a výsadbou okolitej zelene sa tak uprostred bytu vytvorí atmosféra rodinného bývania v mestskom centre.